Theo op de Cover, van Barneveld Magazine No 3

Omdat Theo het zo goed doet op foto’s extra materiaal 😉
Ook van wereldrecord krentenwegge 287 Meter

‘Er moet herrie in de tent zijn’

Theo de Vries en gedrevenheid, het is haast een twee-eenheid. Alles wat hij onderneemt, probeert hij met enthousiasme en volle inzet te doen. Hij is zoon van bakker Ed en Herma de Vries en maakt zich warm voor de opvolging. “Op termijn wil ik de zaak zeker overnemen. Dit werk bevalt me namelijk uitstekend.” Een gesprek over de waarde van sociale media en het vermaken van mensen. “Ik wil klanten enthousiast maken.”

De Vries (34), vader van Daphne (9) en Lieke (6) kent het klappen van de bakkerszweep maar al te goed. Op jonge leeftijd hielp hij al mee in de bakkerij van zijn vader. De ondernemer blikt terug: “Ja, ik was een jaar of 8 toen ik al rondliep in deze zaak die 27 jaar geleden werd geopend. Ik deed het brood in de zakjes en maakte schoon. Ik vond het maar wat interessant. Grappig is dat we al die jaren hier op dezelfde plek zitten. Het is herkenbaar en prima te bereiken.”

Het plezier wat hij als kleine jongen had, heeft hij nu nog. “Ik werk inmiddels alweer heel wat jaren hier in de productie, samen met anderen uiteraard. Mijn vader Ed en moeder Herma zitten er uiteraard, maar ook mensen als Harold Mulder, Jan Haagen 5 vaste winkeldames Janine, Marjan, Gerrie, Aline, Tamara en parttimers zijn ook superbelangrijk.  Het is pittig werk, maar heel erg leuk en uitdagend. Ik heb ook gelukkig niet zo veel slaap nodig, haha.”

Invalid Displayed Gallery

Hij vertelt hoe zijn ritme eruit ziet. “Nou, het valt bij mij gelukkig best mee hoor, ik kan tot 3.45 uur blijven liggen. Maar dat kan zat vroeger hoor. Er zijn genoeg bakkers die al om 1.45 uur eruit moeten. Hier hebben we echter zulke mooie en goede machines dat ik op dat tijdstip eruit kan.” Maar doorzakken zit er toch niet in? “Nee, ach dat hoort erbij. In het weekend heb ik genoeg plezier.”

Hij vertelt wat hem nog meer bezighoudt. “Ik ben helemaal gek van autosport en ben vaak te vinden op circuits en langs de rallypaden. Pas geleden was ik bijvoorbeeld nog bij de Gamma Racing Day.” De broers Tim en Tom Coronel leerden hem het belang van (een goed gebruik van) sociale media. “Ja, daar ben ik wel druk mee hoor”, vervolgt hij met een lach. “Daar ben ik wel heel enthousiast over.”

Aan het eind van het gesprek laat hij dat ook ‘real life’ blijken door een heuse ‘selfie’ van hem en de Barneveld Magazine-verslaggever te maken. Vinden ze leuk hahaha
 “Maar serieus, ik kondig acties en allerlei andere leuke dingen inderdaad aan via Facebook. Superleuk, echt waar.” Wat houdt hem nog meer bezig? “Nou, ik ben ook gek van karpervissen, als tegenwicht voor de snelle racerij. Dan kom ik volledig tot rust, heerlijk vind ik dat. Je moet pieken, maar rust is ook belangrijk toch.” De Barnevelder heeft afgelopen zomer de wereldpers gehaald. Hoe zit dat? “Nou, ik en velen met mij sta binnenkort inderdaad in het Guinness Book of World Records. Dit gebeurde afgelopen zomer met de langste krentenwegge ooit. Die was wel 287 meter en 28 cm lang en kostte wel de nodige kilo’s, haha. Alleen al 430 kilogram krenten. Daar zijn we wel heel druk mee geweest hoor. Maar het was een geweldige dag, onder meer Omroep Gelderland en De Telegraaf waren er zelfs bij. En och, wat was het druk. Het zag echt zwart van de mensen. Heel erg mooi.” De mensen vonden het niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens lekker, Daar gaat het om!!!
Wat is voor De Vries, die ook secretaris is van het bestuur van de Oud Veluwse Markt, de schoonheid van zijn werk? “Nou, laat ik eerst zeggen dat ik brood en Banket bakken gewoon heerlijk werken vind. Verder bruis ik, ook tijdens deze ‘bakmomenten’ van de ideeĂ«n. Dan bedenk ik weer allerlei dingen waar ik al dan niet wat mee doe.”
De Vries legt graag uit wat de specialiteiten van het huis zijn. ,,Dat zijn denk ik toch de Barneveldse sprits met trommeltje, de Haantjes Pik en de oliebollen en sinds kort ook de krentewegge haha . Daarmee onderscheiden we ons zeker.”
Wat zijn ambities voor de toekomst? ,,Ik wil klanten er nog meer bij betrekken, hoewel we natuurlijk al ontzettend veel doen. Het is ook schitterend hoe klanten reageren op ons. Ze vragen ons soms gewoon om een dagje mee te lopen in het productieproces. Dat willen we in de toekomst nog meer doen. Iedereen is welkom en er komt nog meer interactie. Heerlijk toch, nog meer herrie maken!”

HET MAGAZINE VOOR DE GEMEENTE BARNEVELD

Het Barneveld Magazine is een glossy magazine wat gratis huis aan huis verspreid wordt in de gehele gemeente Barneveld (ook bij huizen met een ja/nee-sticker). Elk kwartaal gaat het Barneveld Magazine in op zaken die binnen de gemeente spelen of op landelijk niveau onder de aandacht zijn en naar de gemeente Barneveld worden vertaald. Dit gebeurt vaak d.m.v. thema’s die in het blad worden opgenomen. Naast actualiteit is er ruimte voor bedrijven om te adverteren of een advertorial te plaatsen over zaken die binnen hun onderneming spelen, er zijn 4 columnisten en elke editie staat er een lokale persoonlijkheid centraal. Bij het klikken op de afbeelding van het blad hierboven kunt u het magazine digitaal bekijken.

barneveld magazine

BARNEVELD Een indrukwekkend lange krentenwegge stond vanmiddag klaar voor alle Barnevelders. In het centrum van het dorp vierden inwoners met deze openluchtmaaltijd het vijftigjarig jubileum van de Oud Veluwse Markt. Nadat bakker Theo de Vries de afgelopen maanden overuren draaide om vandaag een 250 meter lange krentenwegge te kunnen presenteren, waren de Barnevelders vandaag aan zet om het brood in een paar uur tijd soldaat te maken.

De krentenwegge was ook een poging om een wereldrecord te veroveren. Om half twaalf gingen notaris Beens en burgemeester Van Dijk met een meetlint langs het brood om te controleren of dat gelukt was. Ja, constateerden ze. De krentenwegge was volgens Van Dijk zelfs 287 meter lang.

Tijdens de maaltijd speelde de Boerenkapel Barneveld en later in de middag Muziekgezelschap De Harmonie. Kinderen konden tussen 14.00 en 15.30 uur tekenen en knutselen aan de tafels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *