Ad Guldie, eenmaal andermaal gestopt !?

Ad Guldie toont 50 jaar lang onaflaatbare betrokkenheid   

Ad Guldie is dit jaar 50 jaar betrokken bij de Oud Veluwse Markt. Vanaf de prille start in 1966 zet hij zich in voor dit grootse evenement. “Vanaf het begin heb ik het Erfhuis georganiseerd. Ik ben al 50 jaar afslager, ofwel veilingmeester. Tussendoor ben ik tien jaar voorzitter geweest van deze mooie stichting”, vertelt Guldie van het gelijknamige schildersbedrijf. 

Volgens Ad Guldie is het succes van de 50-jarige markt vooral te danken aan die laagdrempeligheid. “Een bezoek aan de Oud Veluwse Markt betekent echt een dagje uit. Ook mensen met een wat lager budget voelen zich er meer dan welkom. Vele gezinnen maken er élk jaar weer een fijn dagje uit van.” Met een leuk programma en volop activiteiten is dit dan ook goed realiseerbaar.

Optochten blijven hoogtepunt  

Een terugkerend hoogtepunt is volgens de veilingmeester toch wel de oud-Veluwse optocht. “In 50 jaar tijd is er natuurlijk wel wat gewijzigd. Vroeger zag je vooral paarden en wagens, maar dat is langzaamaan uitgestorven. Nu zie je een gevarieerd en zeer uitgebreid lopend gedeelte.” Alle zes donderdagen start deze bijzondere optocht om 10.00 uur.

Nog één keer Erfhuis  |  5e (11 augustus) marktdag vanaf 13.00 uur.

Ad Guldie zal deze zomer nog twee keer het Erfhuis voor zijn rekening nemen. Het Erfhuis is een authentieke boerenveiling op een platte kar waar spullen van een paar euro tot honderden euro’s worden geveild. “Na 50 jaar is het mooi geweest. Of mijn zoon het op zijn beurt nu overneemt van mij? Dat weet ik nog niet. Het vraagt wel wat van je hoor wanneer je een jong gezin hebt en in de zomermaanden aanwezig moet zijn waardoor je maar kort op vakantie kunt.”

VRIJDAG 22|07

Veilingmeester Ad Guldie met kleinkinderen op de kar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *